Er is vastgesteld dat herenschoenen meestal smaller zijn en een grotere hak hebben dan damesschoenen. Algemeen voorkomen Het belangrijkste verschil tussen hardloopschoenen voor dames en sportschoenen voor heren is in feite de breedte van het schoeisel. Damesschoenen zijn meestal breder in het midden en smal bij de tenen. In vergelijking met de overeenkomstige herensportschoen zijn damesschoenen smaller bij de voorvoet en iets smaller bij de teen. Mannensportschoenen hebben een vergelijkbare breedte in het middengebied, maar een iets smallere hak.

Schoenen webshop

Werking Een paar herenschoenen van goede kwaliteit moet een goede stijfheid hebben. De voorvoeten en de bal van de voeten mogen niet gemakkelijk buigen als ze bewegen. De voorvoeten moeten ook ruimte hebben voor een natuurlijke ondersteuning van de voetboog, samen met voldoende demping. De bal van uw voeten moet tijdens het hardlopen veilig en soepel aanvoelen. Een schoen met goede demping helpt blessures te voorkomen en vermindert de kans op ongewenste ‘schoppen’ tijdens het hardlopen.

Eenvoudige pasvorm De pasvorm van herenschoenen of kinderschoenen. moet in het ideale geval goed maar comfortabel om de voet zitten, vanaf de tenen tot het einde van de laatste centimeter of zo. Zo is de pasvorm van herenschoenen niet te strak, maar ook niet te los. Het maatverschil tussen damesschoenen en herenschoenen is meestal vrij groot, maar sommige fabrikanten staan toch een klein maatverschil toe. De reden hiervoor is meestal dat mannen dan een veel groter paar schoenen kunnen kopen als dat nodig is.

Duurzaamheid Veel mensen denken dat de duurzaamheid van herenschoenen in vergelijking met damesschoenen erg beperkt is, maar daar zit wel een kern van waarheid in. Er zitten meer lagen leer in herenschoenen dan in damesschoenen en dat zou dus moeten betekenen dat de schoenen langer meegaan dan damesschoenen. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn sommige lederwaren van echt leder, die veel langer meegaan dan andere. Als u in de gaten houdt waar u uw schoenen koopt, moet u in staat zijn kwaliteitsschoenen tegen redelijke prijzen te krijgen.

Hiel De hiel van herenschoenen heeft drie lagen leer om hem te beschermen. De eerste laag heet de hielkap en de volgende twee bestaan uit loopvlakken, die grip geven en als schokdempers fungeren. De hielkap is de buitenste laag van deze hielbeschermers en deze heeft verschillende vakjes waarin sokken en schoenen kunnen worden gestoken. De hielafscheider is een stuk materiaal dat de hiel tussen de schoenen op zijn plaats houdt en soms verstelbaar is. Het voornaamste meubelstuk in de schoen is de haktafel die aan het voornaamste meubelstuk in geklede schoenen en de hielkap is bevestigd.

Balletflat Dit deel van de schoenen is het meest flexibel en bevat meestal een of andere vorm van rubberen zool. Het hoofdmeubel van een balletflat wordt de haktafel genoemd en deze heeft één of twee vakjes. De Haktafel bestaat uit materiaal dat om de hiel van de geklede schoen gaat en heeft kleine zakjes waarin de schoenen kunnen worden gestoken. Geklede schoenen hebben meestal nog een extra klein vakje waarin de balletschoenen kunnen worden opgeborgen, koop ze bij Kevin Shoes.